Cultuur delen en proeven

Wij bieden je regelmatig de kans om te ‘proeven’ en leren van de Bulgaarse cultuur. Over het dagelijkse leven, gewoonten en van elkaars geschiedenis kunnen we veel leren. Bijzondere gewoonten en interessante ontwikkelingen lichten we hierbij uit. Je zult verrassende verschillen maar ook overeenkomsten ontdekken. Juist dàt maakt kennismaken met Varna en Bulgarije leuk.

Dit kun je verwachten de komende tijd:

  • Zwem-uitwisseling: Op zondag 4 augustus 2019 vindt in Varna de jaarlijkse Varna-Galata zwemmarathon plaats, en op zaterdag 31 augustus 2019 in Dordrecht de jaarlijkse City Swim to Fight Cancer.In het kader van de stedenband tussen Dordrecht en Varna, en mede gestimuleerd door het feit dat Varna dit jaar ‘European City of Sport’ is, verbinden we deze twee zwemevenementen met elkaar: zwemmers uit Dordrecht nemen deel in Varna en zwemmers uit Varna in Dordrecht.

    De zwemmers uit Dordrecht zwemmen tijdens de Varna-Galata zwemmarathon voor een goed doel: Topoli, het huis voor kinderen met een beperking in de buurt van Varna dat we vanuit de stedenband steunen (zie ook de Facebook-pagina van de organisatie die het huis runt).

  • Varna-dag: de stedenband bestaat dit jaar 18 jaar en is daarmee volwassen geworden! Dit najaar organiseren we een dag om dat te vieren. We zullen daarbij weer laten ‘proeven’ van kunst en cultuur en ook ingaan op de huidige situatie in onze zusterstad.

projecten

"

Mede door de stedenband weten bedrijven elkaar te vinden en werken samen. Dus: niet praten, maar elkaar (economisch) versterken.

"

Arno Brok- burgemeester Dordrecht