Zwemmen voor Kharkiv, Oekraïne

Net als in 2019, organiseert de stedenband ook in 2022 weer een zwemuitwisseling. En net als bij de eerste zwemuitwisseling tussen Dordrecht en Varna staat ook degene van dit jaar in het teken van een goed doel. Waar we in 2019 zwommen voor een centrum voor kinderen met een beperking (Varna) en onderzoek tegen kanker (Dordrecht), zwemmen we dit jaar in beide steden voor Oekraïne – en specifieker voor humanitaire (vooral medische) en praktische steun aan de mensen in Kharkiv (Charkov) in het oosten van Oekraïne.

Aanleiding om specifiek voor deze stad te zwemmen is dat er enerzijds al sinds de start van de oorlog een Dordts initiatief is voor steun aan Oekraïne dat met name uit deze stad steunverzoeken krijgt.

Eerdere steunactie van het Dordtse initiatief voor Oekraïne

Anderzijds is Kharkiv ook een zusterstad van Varna (net als Dordrecht). Als ‘Vrienden voor Vrienden’ zwemmen we dus in beide steden om Kharkiv te steunen.

In Dordrecht is hiervoor op maandag 4 juli tussen 19:30 en 22:30 uur een sponsor-zwemactie in het zwembad van de Sportboulevard georganiseerd, in samenwerking met de Dordtse Reddingsbrigade (DRB). Zowel leden van de DRB als geoefende niet-leden konden meezwemmen. Zwemmer Nathan Janssen zwom in 30 minuten 95 banen en won hiermee een reis naar Varna en deelname aan de Galata-Varna zwemmarathon (5 km) in de Zwarte Zee-baai van Varna, Bulgarije, op zondag 7 augustus 2022. Lees hier het volledige verslag van de sponsor-actie.

Actieposter & flyer Dordrecht

In Varna zal online campagne gevoerd worden rond de actie in de aanloop naar de Galata-Varna zwemmarathon. Deelnemers kunnen hun deelname linken aan de actie en om donaties vragen, of zelf doneren via de donatie-pagina.
De tussenstand van de actie is momenteel € 5000,-. Het nieuwe streefbedrag is
€ 6.000,-, maar meer mag ook: de noden in Kharkiv, Oekraïne zijn heel erg hoog, dus alle hulp is welkom!
Doneren kan dan ook nog steeds via de QR-code in bovenstaande actie-afbeelding of via deze link. Na afloop van de zwemmarathon in Varna zal de eindstand van de totale actie bekend gemaakt worden!
HELP MEE!

Je kunt deze actie voor Oekraïne steunen door:

  • De deelname van Nathan Janssen, Isabelle Janssen of een Bulgaarse zwemmer aan de Galata-Varna zwemmarathon te sponsoren
  • Een losse donatie over te maken

Sponsoren van zwemmers of los doneren kan via deze link, via de QR-code (zie plaatje in tekst hiernaast) of op klassieke wijze door een overmaking op IBAN NL87 INGB 0007 4130 37 t.n.v. Stichting Stedenband Dordrecht-Varna. Zet bij sponsoring van een zwemmer de naam van de zwemmer in de mededeling bij de donatie!

Help mee & steun de mensen in Kharkiv, Oekraïne

Zwemmen voor Kharkiv, Oekraïne Wordt mede mogelijk gemaakt door:

"

Varna is een stad van zakelijke mogelijkheden. Voor de maritieme sector maar ook voor bijvoorbeeld de tuinbouwsector.

"

Hans Tanis- gemeente Sliedrecht