Zwemmen voor Kharkiv, Oekraïne

Net als in 2019, organiseert de stedenband ook in 2022 weer een zwemuitwisseling. En net als bij de eerste zwemuitwisseling tussen Dordrecht en Varna staat ook degene van dit jaar in het teken van een goed doel. Waar we in 2019 zwommen voor een centrum voor kinderen met een beperking (Varna) en onderzoek tegen kanker (Dordrecht), zwemmen we dit jaar in beide steden voor Oekraïne – en specifieker voor humanitaire (vooral medische) en praktische steun aan de mensen in Kharkiv (Charkov) in het oosten van Oekraïne.

Aanleiding om specifiek voor deze stad te zwemmen is dat er enerzijds al sinds de start van de oorlog een Dordts initiatief is voor steun aan Oekraïne dat met name uit deze stad steunverzoeken krijgt.

Eerdere steunactie van het Dordtse initiatief voor Oekraïne

Anderzijds is Kharkiv ook een zusterstad van Varna (net als Dordrecht). Als ‘Vrienden voor Vrienden’ zwemmen we dus in beide steden om Kharkiv te steunen.

In Dordrecht organiseren we hiervoor op maandag 4 juli tussen 19:30 en 22:30 uur een sponsor-zwemactie in het zwembad van de Sportboulevard, in samenwerking met de Dordtse Reddingsbrigade (DRB). Zowel leden van de DRB als geoefende niet-leden kunnen meezwemmen. De bedoeling is dat ze zich door zoveel mogelijk mensen laten sponsoren voor hun deelname en dat ze op 4 juli in 30 minuten tijd zoveel mogelijk banen zwemmen. Het aantal banen telt niet mee voor de sponsoring, maar wel voor de te winnen prijs: de zwemmer die de meeste banen zwemt, wint een reis naar Varna en deelname aan de Galata-Varna zwemmarathon (5 km) in de Zwarte Zee-baai van Varna, Bulgarije, op zondag 7 augustus 2022.

Actieposter & flyer Dordrecht

In Varna zal online campagne gevoerd worden rond de actie in de aanloop naar de Galata-Varna zwemmarathon. Deelnemers kunnen hun deelname linken aan de actie en om donaties vragen, of zelf doneren via de donatie-pagina.
Doneren kan via de QR-code in bovenstaande actie-afbeelding of via deze link.
Het project als bedrijf sponsoren kan ook – zie Opties bedrijfs-sponsoring Zwemuitwisseling. Neem in geval van interesse om het project als bedrijf te sponsoren contact op met de coördinator via info@dordrechtvarna.nl
HELP MEE!

Je kunt deze actie voor Oekraïne steunen door:

  • Het event als bedrijf te sponsoren (zie hiernaast in tekst voor de opties)
  • Zelf mee te zwemmen (alleen geoefende zwemmers uit Dordrecht, van tevoren aanmelden via info@dordrechtvarna.nl of WhatsApp: +31 6 55370832)
  • Een zwemmer te sponsoren
  • Een losse donatie over te maken

Het project als bedrijf sponsoren kan – zie Opties bedrijfs-sponsoring Zwemuitwisseling. Neem voor het maken van nadere afspraken contact op met de coördinator: info@dordrechtvarna.nl.

Sponsoren van zwemmers of los doneren kan via deze link, via de QR-code (zie plaatje in tekst hiernaast) of op klassieke wijze door een overmaking op IBAN NL87 INGB 0007 4130 37 t.n.v. Stichting Stedenband Dordrecht-Varna. Zet bij sponsoring van een zwemmer de naam van de zwemmer in de mededeling bij de donatie!

Help mee & steun de mensen in Kharkiv, Oekraïne

Zwemmen voor Kharkiv, Oekraïne Wordt mede mogelijk gemaakt door:

"

De stedenband kan bijdragen aan meer begrip voor Bulgarije. En het zou mooi zijn als Dordtenaren zakelijke kansen vinden in Varna.

"

Ronald Portier – fractievoorzitter SP Dordrecht