ЮБИЛЕЙНО ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ФОНДАЦИЯ ДОРДРЕХТ-ВАРНА ОТ НАШИЯ СЕКРЕТАР АНДРЕА ВАН ДЕН БООХАРТ

11 ноември 2021

Първо, бих искала да пожелая да можем да се срещнем отново без сегашните ограничителни мерки. Разбира се, всички ние искаме това тук, в Дордрехт, защото е трудно да поддържаме приятелсто без да се гледаме в очите. Всички налични медии бяха прекрасно решение за този период, но човешкият контакт е от първостепенно значение за мен.

 

Мисля за ценните ни срещи с преподавателския състав, но и за студентите, които са стажували тук. Заведох посетители, които бяха тук за по -дълъг период от време, в моя клуб за за народни танци „Махар“, където ги запознахме с всички видове балкански танци, включително и тези от България. Дори танци от Варна бяха в програмата. Ентусиазирани, предимно млади хора, които лесно уловиха ритъма. Обикновено за тях беше изненада, че изпълняваме техните танци тук. Моят опит е, че танцуването заедно премахва (езиковите) бариери. В такива вечери имаше само общи интереси, а българската кухня повдигаше настроението.

Накратко: хубав спомен, но и желание, че това ще бъде възможно отново в близко бъдеще.

Андреа Ван Ден Боохарт, секретар на Фондация Дордрехт-Варна

Samenwerkingspartners

 • O2 Accountants

  O2 Accountants verzorgt de financiële administratie van de stichting vanaf januari 2017.

 • Royal IHC (Foundation)

  De foundation van Royal IHC gaf in 2014 een donatie aan het Evrini jongerencentrum in Varna vanwege een overstroming in juni 2014. Hierbij raakten veel gezinnen in stadsdeel Asparouhouvo in Varna hun hele huisraad, kleding en voedselvoorraden kwijt. Recent (juli 2019) hebben ze opnieuw een donatie gegeven waarmee ze de zwemuitwisseling tussen Dordrecht en Varna mede mogelijk maken. Hierdoor wordt geld opgehaald voor de strijd tegen kanker (Dordrecht) en voor kinderen met een beperking in Topoli (Varna).

 • Prins Bernhard Cultuurfonds

  Sponsor van de expositie Komiks in 2016. De expositie bestond uit een selectie van werken van getalenteerde nog onbekende striptekenaars uit Oost-Europa. Namelijk uit de landen Bulgarije, Polen, Servië en Tsjechië.

 • Drukkerij Dekkers Van Gerwen

  Sinds 2013 steunen zij de stedenband met sponsoring in natura. Dit houdt in de vormgeving en het afdrukken van onze nieuwsbrieven.

 • Alphatron Security

  Riviera, centrum voor mensen met een mentale beperking in Varna, ontving eind maart 2015 een genereuze donatie van Alphatron Security uit Dordrecht. Tijdens de opening van hun nieuwe vestiging in Dordrecht overhandigden Dick Slingerland, de president-directeur van Alphatron, en Bert van Gils, directeur Alphatron Security, een cheque van 10 000 euro aan burgemeester Brok.

 • Delta Metaal

  In 2016 werken zij samen met de Duurzaamheidsfabriek en de Technische Universiteit in Varna aan een wervingscampagne in de zusterstad voor de arbeidsmarkt van de Drechtsteden.

 • Duurzaamheidsfabriek

  In 2016 werken zij samen met het bedrijf DeltaMetaal en de Technische Universiteit in Varna aan een wervingscampagne in de zusterstad voor de arbeidsmarkt van de Drechtsteden.

 • Gemeente Dordrecht

  In 2001 heeft de gemeenteraad van Dordrecht unaniem het voorstel aangenomen om een officiële stedenband aan te gaan met de stad Varna in Bulgarije. Op gemeentelijk niveau richt de samenwerking zich vooral op kennisuitwisseling over en het vergroten van de vaardigheden rond de thema’s ‘goed bestuur’, ‘duurzame ontwikkeling’ en ‘milieu’.

 • Dutch Dredging – baggerbedrijf De Boer

  De Boer laat schepen bouwen op de scheepswerf Dolphin in Varna. Zij waren deelnemer aan en betrokken bij de organisatie van een handelsmissie naar Varna in 2015.

 • Dordrechts Museum

  In 2016 organiseren zij een tentoonstelling met het oudste goud van de mensheid, afkomstig uit Varna, Bulgarije. Daarnaast hebben zij in 2014 een tentoonstelling met ikonen uit Varna (BG) georganiseerd.

 • J.E. Jurriaanse Stichting

  Sponsor van de expositie Komiks in 2016. De expositie bestond uit een selectie van werken van getalenteerde nog onbekende striptekenaars uit Oost-Europa. Namelijk uit de landen Bulgarije, Polen, Servië en Tsjechië.

Lees meer over samenwerken met de stedenband »
"

Mede door de stedenband weten bedrijven elkaar te vinden en werken samen. Dus: niet praten, maar elkaar (economisch) versterken.

"

Arno Brok- burgemeester Dordrecht