Antoniy en Alexandra uit Varna doen mee aan “Swim to fight cancer”

01 augustus 2023

Op 26 augustus nemen de Bulgaarse winnaars van de Galata Varna Zwemmarathon 2022 deel aan “Swim to fight cancer Dordrecht”. Antonii Moraliisk en Alexandra Dimitrova Vachkova komen van Varna naar Dordrecht om geld in te zamelen voor het goede doel. De stedenband Dordrecht-Varna heeft hen uitgenodigd, nadat in 2022 twee Dordtse zwemmers deelnamen aan de Galata Varna Zwemmarathon in Bulgarije. U kunt een bijdrage doen door uw favoriete zwemmer of team te selecteren en te doneren.

Even voorstellen: Antoniy Moraliyski
Antoniy Moraliyski was in 2022 winnaar van de “Galata Varna Zwem Marathon”. Hij is geboren en getogen in Varna en hij is 4ejaars student medicijnen en professioneel zwemmer. Hij is nationaal kampioen bij de junioren en senioren op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag en tot nu toe heeft hij alle marathons gewonnen in de Zwarte Zee waaraan hij heeft meegedaan.
Antoniy zwemt al 14 jaar en hij vindt dat zwemmen een sport is voor iedereen en voor alle leeftijden. Hij zegt: “Ik ben vereerd dat ik mee mag doen aan “Swimm to fight cancer”. Het is belangrijk geld in te zamelen voor een goed doel dat iedereen aangaat en ik hoop dat ik met mijn deelname mensen kan motiveren om bij te dragen.

Antoniy helpen geld op te halen voor “Swim to fight cancer” kan op 2 manieren:
– Via de link: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/antoniymoraliyski
– Rechts op de pagina staan voorgeselecteerde bedragen en de mogelijkheid zelf een bedrag in te vullen.
– Of overmaken via een tikkie.
Paylink: https://tikkie.me/pay/Fightcancer/uGH5k4czxPGyymyMNmT8Wj

Even voorstellen: Alexandra Vachkova
Hallo mijn naam is Alexandra Vachkova uit Varna, Bulgarije. Ik ben 17 jaar oud en ik ben meervoudig nationaal kampioen van Bulgarije. Ik heb aan meer dan 30 open-water zwemwedstrijden meegedaan, waaronder het “Open Water Championship van de Middellandse Zee in Larnaca, Cyprus” in 2021. Mijn grootste overwinning was vorig jaar bij de 7 km marathon “Saint Anastasia Burgas”, waar ik als eerste eindigde van zowel de mannen als de vrouwen. Ik ben blij en vereerd dat ik uitgekozen ben om Varna en Bulgarije te vertegenwoordigen bij “Swim to fight cancer Dordrecht”. Ik ben dankbaar voor deze unieke kans.

Alexandra helpen geld op te halen voor “Swimm to fight cancer” kan op 2 manieren:
– Via de link: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/alexandravachkova
– Rechts op de pagina staan voorgeselecteerde bedragen en de mogelijkheid zelf een bedrag in te vullen.
– Of overmaken via een tikkie.
– Paylink: https://tikkie.me/pay/Fightcancer/uRQgJiPipoXkB69Lv5gAQm

Samenwerkingspartners

De stedenband tussen Dordrecht en Varna biedt vele kansen voor samenwerking en handel. Zowel voor de zustersteden als voor de omliggende regio’s. Allebei hebben een vergelijkbare economische structuur, liggen aan het water en hebben daarnaast industrieën die met name gericht zijn op de maritieme sector, transport en techniek. Dit biedt goede mogelijkheden voor wederzijds zakelijk voordeel.

 • Duurzaamheidsfabriek

  In 2016 werken zij samen met het bedrijf DeltaMetaal en de Technische Universiteit in Varna aan een wervingscampagne in de zusterstad voor de arbeidsmarkt van de Drechtsteden.

 • Delta Metaal

  In 2016 werken zij samen met de Duurzaamheidsfabriek en de Technische Universiteit in Varna aan een wervingscampagne in de zusterstad voor de arbeidsmarkt van de Drechtsteden.

 • J.E. Jurriaanse Stichting

  Sponsor van de expositie Komiks in 2016. De expositie bestond uit een selectie van werken van getalenteerde nog onbekende striptekenaars uit Oost-Europa. Namelijk uit de landen Bulgarije, Polen, Servië en Tsjechië.

 • Prins Bernhard Cultuurfonds

  Sponsor van de expositie Komiks in 2016. De expositie bestond uit een selectie van werken van getalenteerde nog onbekende striptekenaars uit Oost-Europa. Namelijk uit de landen Bulgarije, Polen, Servië en Tsjechië.

 • Dordrechts Museum

  In 2016 organiseren zij een tentoonstelling met het oudste goud van de mensheid, afkomstig uit Varna, Bulgarije. Daarnaast hebben zij in 2014 een tentoonstelling met ikonen uit Varna (BG) georganiseerd.

 • Alphatron Security

  Riviera, centrum voor mensen met een mentale beperking in Varna, ontving eind maart 2015 een genereuze donatie van Alphatron Security uit Dordrecht. Tijdens de opening van hun nieuwe vestiging in Dordrecht overhandigden Dick Slingerland, de president-directeur van Alphatron, en Bert van Gils, directeur Alphatron Security, een cheque van 10 000 euro aan burgemeester Brok.

 • Dutch Dredging – baggerbedrijf De Boer

  De Boer laat schepen bouwen op de scheepswerf Dolphin in Varna. Zij waren deelnemer aan en betrokken bij de organisatie van een handelsmissie naar Varna in 2015.

 • O2 Accountants

  O2 Accountants verzorgt de financiële administratie van de stichting vanaf januari 2017.

 • Gemeente Dordrecht

  In 2001 heeft de gemeenteraad van Dordrecht unaniem het voorstel aangenomen om een officiële stedenband aan te gaan met de stad Varna in Bulgarije. Op gemeentelijk niveau richt de samenwerking zich vooral op kennisuitwisseling over en het vergroten van de vaardigheden rond de thema’s ‘goed bestuur’, ‘duurzame ontwikkeling’ en ‘milieu’.

 • Drukkerij Dekkers Van Gerwen

  Sinds 2013 steunen zij de stedenband met sponsoring in natura. Dit houdt in de vormgeving en het afdrukken van onze nieuwsbrieven.

 • Royal IHC (Foundation)

  De foundation van Royal IHC gaf in 2014 een donatie aan het Evrini jongerencentrum in Varna vanwege een overstroming in juni 2014. Hierbij raakten veel gezinnen in stadsdeel Asparouhouvo in Varna hun hele huisraad, kleding en voedselvoorraden kwijt. Recent (juli 2019) hebben ze opnieuw een donatie gegeven waarmee ze de zwemuitwisseling tussen Dordrecht en Varna mede mogelijk maken. Hierdoor wordt geld opgehaald voor de strijd tegen kanker (Dordrecht) en voor kinderen met een beperking in Topoli (Varna).

Lees meer over samenwerken met de stedenband »
"

Varna is een stad van zakelijke mogelijkheden. Voor de maritieme sector maar ook voor bijvoorbeeld de tuinbouwsector.

"

Hans Tanis- gemeente Sliedrecht